Uusia renkaita tarvitaan aina

talvirenkaista,

Renkaiden kulumisen vuoksi tarvitset aina uusia renkaita. Renkaiden ostaminen on aina vain ajan kysymys. Siksi sinun on aina tarkistettava ja tarkkailtava renkaan urien syvyyttä niin, että tiedät kun lähestyt 4 mm rajaa, jolloin sinun tulisi vaihtaa uusiin renkaisiin. Kun urasyvyys menee alle 4 mm:n rajan, silloin tärkeät ominaisuudet alkavat vähentyä merkittävästi ja turvallisuus heikkenee. Tämä tarkoittaa, että renkailla ei ole enää turvallista ajaa ja ne tulisi korvata uusilla renkailla.

Jotta kuluminen jakautuisi tasaisesti eri renkaiden kesken, sinun tulee kiertää renkaita kunkin renkaan vaihdon välillä, ellei useammin. Joten kun vaihdat talvirenkaista, kesärenkaisiin  vaihdat renkaat siten, että aiemmin edessä olleet renkaat asetetaan nyt taka-akselille samalle puolelle, eli vasen etuosa asetetaan vasemmalle taka-akselille. Sähköautoissa kuluminen voi olla nopeampaa, joten renkaiden tiheämpi kierto saattaa olla tarpeen. Joka tapauksessa renkaat kannattaa tarkistaa useammin. Renkaiden kierto tulisi suorittaa, kun ura syvyyksien ero on 2-3mm etu- ja takarenkaiden välillä.

Kun urasyvyys menee alle 4 mm, niin silloin ei ole enää turvallista ajaa, koska jarrutusmatka kasvaa, pito huononee ja sinulla on suurempi riski joutua vesiliirtoon, koska vesi poistuu hitaammin tienpinnasta. Lisääntynyt jarrutusmatka voi helposti johtaa onnettomuuksien määrän kasvuun.

Talvella kuluneilla renkailla menetät pitoa ja nastarenkaiden nastat voivat kulua siten, että menetät parhaimman pidon jäällä. Jarruväli sekä kuivilla että liukkailla pinnoilla pidentyy, kun renkaasi ovat kuluneet. Jotta voisit ajaa turvallisesti, on tärkeää, että sinulla on oikeat renkaat vuodenaikaan nähden ja että ne ovat hyvässä kunnossa. Haluat tietenkin välttää renkaan räjähtämisen, kun ajat tai se puhkeaa sopimattomaan aikaan. Siksi on tärkeää, että tarkistat renkaat silmämääräisesti varmistaaksesi, että renkaissa ei ole halkeamia tai muita vaurioita ja että renkaat eivät ole kuluneet.

Sinun tulisi aina olla valmis ostamaan renkaat heti, kun ne ovat kuluneet eli sinun tulisi tarkastaa niiden kuntoa, jotta tiedät milloin on aika. Renkaat ovat tärkeitä autosi ja sinun turvallisuudelle, joten niitä ei pidä unohtaa. Kun sinulla on mahdollisuus vaihtaa kesärenkaiden ja talvirenkaiden välillä. On suositeltavaa tehdä tämä rengaskorjaamossa, jotta korjaamon ammattilaiset tarkastavat renkaasi, he voivat asentaa renkaat paremmin ja tasapainottaa niitä, jotta voit vähentää sivuttaisvoimia. Heillä on myös oikeat työkalut, jotta mutterit eivät vaurioidu ja renkaat kiinnittyy riittävästi, jotta ne eivät putoa ajon aikana. He varmistavat myös, että renkaat on merkitty ja kierretty etu ja takarenkaiden välillä. Jos annat heidän myös varastoida renkaasi rengashotellissa, tiedät, että ne varastoidaan oikeissa olosuhteissa.

Lisätietoja siitä, milloin on aika vaihtaa ja millaisiin renkaisiin, käy osoitteessa https://vianor.fi/

Scroll to Top