Auton kunnon tarkistamisessa on arvoa

nastarenkaat

Sinun on aina varmistettava, että autosi on hyvässä kunnossa. Tärkeimmät osat ovat auton renkaat ja jarrut, mutta tietysti kaikkien muiden tärkeiden osien on toimittava ja oltava hyvässä kunnossa. Tämä koskee myös kaikkia valoja, tuulilasinpyyhkimiä, nesteitä ja öljyjä sekä iskunvaimentimia. Siihen on tavallinen autohuolto, joka varmistaa, että auto toimii oikein, mutta nämä eivät ole kaikkia tarvittavia huoltoja. Auto saattaa tarvita jarru-, rengas- ja öljynvaihtohuollon vuoden aikana. Sinun tulisi myös tarkistaa rengaspaine säännöllisesti.

Hyvä tarkistushuolto on teettää kuntotesti korjaamolla, joka käy läpi auton kriittiset osat varmistaaksesi, että auto on hyvässä kunnossa. He voivat myös havaita ongelmat ennen kuin ne johtavat suurempiin ja kalliimpiin korjauksiin, mutta myös varmistavat auton turvallisuuden. Tämä voi olla erittäin mukavaa tietää ennen pitempiä automatkoja, kuten autolomia, jolloin voit myös säästää paljon kustannuksia menetetyistä matkasuunnitelmista ja kalliista korjauksista, jotka on tehtävä välittömästi loman jatkamiseksi. Vaikka et aja pidempää ajomatkaa, sinun pitäisi tehdä tämä kerran vuodessa. He tarkistavat, että auton valot, auton akun, pyyhkimien siivet, pesunesteen, jarrut, iskunvaimentimet, pakokaasujärjestelmän, jäähdytysnesteen ja renkaat, joka sisältää pintojen kuviot ja varmistavat, että renkaiden tasapainotus ja pyörien suuntaus on kunnossa.

Etuna siitä, että korjaamon asiantuntijat käyvät auton läpi vikojen varalta, on, että saat nopeasti vastauksen jos jotain täytyy korjata, joten voit jatkaa ajamista turvallisella autolla. Jos joudut korjaamaan tai korvaamaan joitakin osia, on hyvä tehdä se ennen kuin ongelmat kasvavat ja leviävät muihin auton osiin, mikä johtaa yleensä korkeampiin korjauskustannuksiin ja vähemmän turvalliseen ajoon.

Renkaiden kunto tulisi myös tarkistaa yleensä vähintään kerran kuukaudessa, ja sinun tulisi tarkastaa niiden kunto, kuvion syvyys ja ilmanpaine. Tämän voi tehdä nopeasti, kun olet huoltoasemalla tankkaamassa autoasi. Tarkista, että renkaassa ei ole näkyviä vaurioita renkaan sivuilla tai kulutuspinnalla. Jos sinulla on nastarenkaat, varmista, että nastat näyttävät hyvältä ja että ne ovat kunnolla kiinni. Varmista, että kulutuspinnan kuvion syvyys on vähintään 4 mm, jotta pidät mielessä renkaan tärkeät ominaisuudet. Sen jälkeen ilmanpaine on tarkistettava varmistaaksesi, että sinulla on oikea ohjekirjan mukainen paine. Renkaan suurin ympäristövaikutus on ajoneuvon polttoaineenkulutus, jossa rengaspaineella on suuri vaikutus. Vähentämällä renkaan vierintävastusta on mahdollista vähentää ajoneuvon polttoaineenkulutusta ja siten vähentää myös pakokaasupäästöjä ja kasvihuonekaasuja. Vararengas tulisi myös tarkistaa

Muista myös vaihtaa renkaat ajoissa niin, että autossa on aina talvirenkaat, kun sää on talvinen, koska talviolosuhteissa on vaarallista ajaa autoa kesärenkaiden kanssa. Ennen renkaiden asentamista ne tulee tarkistaa ja kiertää. Varmista, että ilmanpaine on oikea jo ennen kuin alat ajaa autoa.

Lisätietoja auton kunnon jatkuvasta kontrollista on osoitteessa https://vianor.fi/

 

Scroll to Top