Det er verdt å sjekke bilens tilstand ofte

dekkservice

Du må alltid sørge for at bilen din er i god stand. De viktigste delene er bilens dekk og bremser, men selvfølgelig må alle de andre viktige delene fungere og være i god stand. Dette gjelder også alle lysene, vindusviskerne, væsker og oljer og støtdempere. Du har din vanlige bilservice som sørger for at bilen fungerer som den skal, men dette er ikke alt vedlikeholdet som trengs. En bil kan trenge bremseservice, dekkservice og oljeskift i løpet av året. Du bør også sjekke dekktrykket regelmessig

En god kontrolltjeneste er å gjøre en tilstandsrapport, hvor du har et verksted som går gjennom de kritiske delene av bilen for å sikre at bilen er i god stand. De kan også oppdage problemer før det fører til større og dyrere reparasjoner, men sørger også for at bilen er trygg. Dette kan være veldig hyggelig å vite før lengre bilturer som bilferie, der du også kan spare mye kostnader for tapte reiseplaner og dyre reparasjoner som må gjøres umiddelbart for å fortsette ferien. Selv om du ikke skal på en lengre kjøretur, bør du gjøre dette en gang i året. De sjekker at bilens belysning, statuskontroll av bilbatteriet, vindusviskerblader, skivevæske, bremser, støtdempere, eksosanlegg, kjølevæske og kontroll av dekkene dine som inkluderer slitebildet for å sikre at balanseringen av dekkene gjøres og hjulinnretningen er ok.

Fordelen med å la eksperter fra et verksted gå gjennom bilen for å finne feil, er at du raskt får svar hvis noe må rettes, slik at du kan fortsette å kjøre med en trygg bil. Hvis du trenger å reparere eller skifte ut noen deler, er det bra å få det til før problemene vokser og sprer seg til andre deler av bilen, noe som vanligvis fører til høyere reparasjonskostnader og mindre sikker kjøring.

Du bør også vanligvis sjekke dekkens tilstand minst en gang i måneden, hvor du skal gå gjennom tilstand, mønsterdybde og lufttrykk. Dette gjøres raskt mens du er på bensinstasjonen for å fylle bensin. Kontroller at dekket ikke har synlige skader på dekkets sider eller er synlig på slitebanen. Hvis du har piggdekk, sørg for at piggene ser bra ut og at de er ordentlig festet. Forsikre deg om at mønsterdybde er minst 4 mm, slik at du har dekkets viktige funksjoner i tankene. Deretter må lufttrykket kontrolleres for å sikre at du har riktig trykk i henhold til manualen. Dekkets største miljøpåvirkning er kjøretøyets drivstofforbruk, der dekktrykket har stor innvirkning. Ved å redusere dekkets rullemotstand er det mulig å redusere kjøretøyets drivstofforbruk og derved også redusere eksosutslipp og klimagasser. Reservedekkene bør også sjekkes

Sørg også for å bytte dekk i tide slik at du alltid har vinterdekk på bilen når du har vintervær, da det er farlig å kjøre med sommerdekk på bilen under vinterforhold. Før dekkene monteres, bør de sjekkes og roteres. Forsikre deg om at lufttrykket er riktig allerede før du begynner å kjøre bil.

For mer informasjon om kontinuerlig kontroll av bilens tilstand, besøk: https://vianor.no/

 

Scroll to Top