Flere biler på veiene som følge av at færre mennesker flyr

dekk

I sommer ser vi kanskje mye mer biler på veiene våre, da folk kan unngå å fly bort for en sommerferie. Det virker som om det vil være mye bry med å fly et sted sannsynligvis i løpet av resten av året. Det er fremdeles uklart hva som vil skje, og ferietiden er rett rundt hjørnet, så sannsynligvis vil flere vurdere å ta bilen enn i normale tider. Du kan nå de fleste land i Europa i løpet av en dag eller to, og du kan se mange interessante steder underveis.

For lange kjøreturer er det viktig å ha dekk som er i god stand før du legger ut. Du må foreta en visuell inspeksjon av dekkene og sjekke at de er fri for kutt, sprekker eller utbulinger. Du må også måle slitedybden for å sikre at du har tilstrekkelig mønsterdybde. Når du har gått under, mister du mange viktige egenskaper, så hvis du reiser bort for en lang bilferie, bør du ta sikte på å ha minst 6 mm. Du må også sjekke dekktrykket, da avvik fra anbefalt trykk kan ha konsekvenser. Lavt dekktrykk fører til høyere dekkslitasje, høyere drivstofforbruk og mer karbondioksidutslipp. For høyt trykk fører til høyere slitasje av midtre del av slitebanen og dårlig kjøreegenskaper.

Når du kjører om sommeren, bør du ha sommerdekk på bilen, eller kanskje allværsdekk. Sommerdekk vil ha bedre egenskaper for langkjøring under sommerforhold. De skal ha gode egenskaper for å forhindre vannplaning og godt vått grep. For lange kjøreturer er det viktig å ha dekk som har lav rullemotstand, da det vil redusere drivstofforbruket og dekkets slitasjehastighet. Varme bygger seg opp i dekket når rullemotstanden er høy, noe som skader dekket hvis du kjører veldig lange avstander uten hvile. Dette kan gi mange kostnader for turen, det samme når du har lavt dekktrykk. Rullemotstanden øker med lavt dekktrykk, så det kan bli dyrt hvis du ikke sjekker dekktrykket. Forsikre deg om at også reservehjulet ditt er i god stand og at det er riktig oppblåst i tilfelle du skulle trenge å bruke det.

Flere biler på veien betyr at du må være forsiktig og sørge for å unngå ulykker. Folk kjører kanskje lange avstander for å komme til et endemål som er langt borte og kjører dag og natt i en til to dager, noe som kan øke ulykkene på grunn av tretthet og fare for å sovne. Selv profesjonelle sjåfører har begrensninger på hvor mange timer du kan kjøre hver dag og hvor mye obligatorisk hvile du trenger. Dette er ikke tilfelle for oss som kjører på ferie, og noen ganger presser vi oss selv til det ytterste for bare å endelig komme til vårt elskede feriested som vi har satt som sluttdestinasjon.

For mer informasjon om gode sommerdekk for lange kjøreturer i sommerforhold, besøk: www.nokiantyres.no

Scroll to Top